Skip to main content

EhBIB Search: De basis

Zoeken in de collecties van bibliotheken en studielandschappen.

Doelstellingen

Met EhBIB Search doorzoek je de bibliotheekcollecties (digitaal en op papier) van de Erasmushogeschool Brussel via één interface.

In deze LibGuide leer je hoe je met EhBIB Search kan:

  • Zoeken naar informatie
  • Records bekijken
  • Full text (online) toegang tot publicaties krijgen
  • Onderzoek organiseren via “Mijn Map”

Wat vind je met EhBIB Search?

Je kan met EhBIB Search artikels, boeken en talrijke andere informatiebronnen zoals muziekalbums en eindwerken zoeken. Indien het materiaal digitaal beschikbaar is, kan je dit onmiddellijk full text (online) raadplegen. Informatiebronnen op papier kan je consulteren in de bibliotheken en studielandschappen van de hogeschool.

De basis van EhBIB Search wordt gevormd door de metadata van artikels die door uitgevers aan Ebsco ter beschikking gesteld worden. Deze metadata worden verder verrijkt met aanvullende metadata zoals onderwerpsbeschrijvingen en de full text van artikels en e-books uit de databanken van Ebsco en van andere uitgevers waar de hogeschool een abonnement op heeft. Ook boeken uit de bibliotheekcatalogus van de professionele departementen worden in de zoekresultaten opgenomen.

De volledige lijst van de databanken die integraal zijn opgenomen in EhBIB Search vind je in de rechterkolom hiernaast. Voor een overzicht van de publicaties (o.a. boeken en tijdschriften) die online beschikbaar zijn, kan je het publicatieoverzicht in EhBIB Search raadplegen. Je vindt de link in de rode balk bovenaan het scherm in EhBIB Search.

Databanken in EhBIB Search

Deze databanken kunnen integraal doorzocht worden via EbBIB Search:

Catalogus

Meer informatie?

‚ÄčVoor EhBIB Search maken we gebruik van de technologie van EBSCO's Discovery Service (EDS).

Voor uitgebreide achtergrondinformatie over de functies van EhBIB Search kan je dus ook de EBSCO Discovery Service User Guide raadplegen. Je kan deze handleiding ook vanuit EhBIB Search openen door in de rechterbovenhoek van het scherm op "Help" te klikken.